Bedrijf van een Wereldwijf – “Met Kiki& Co wil ik minstens 100.000 mensen dagelijks een geluksmoment brengen!”

Marieke woont met man en vijf kinderen, waarvan de jongste nu pas een weekje oud (!) sinds anderhalf jaar in Ho Chi Minh, Vietnam. Van origine is zij econometrist en werkte ze in Nederland als strategisch adviseur. Het was dan ook even wennen toen zij anderhalf jaar geleden naar Ho Chi Minh verhuisde zonder baan…

Nadat de kinderen goed geland waren, startte ze met Kiki&Co, begon ze weer met studeren en startte ze nog een bedrijf samen met een vriendin dat natuurlijke rietjes uit Vietnam naar Europa brengt, STRWBRRY.com.

Haar levensmotto: Just do it!  Maak er wat van, doe er wat aan, zit niet bij de pakken neer. Je hebt zelden spijt van iets wat je wel gedaan hebt, maar wel van wat je niet gedaan hebt. Dus wees niet ontevreden, maar richt je leven zo in dat het jou blij maakt!

Over Kiki & Co

‘Met Kiki & Co stuur je leukste foto’s naar wie je lief is met de ​Kiki&Co digitale fotolijst. Met de gratis Frameo app stuur je foto’s met een korte tekst direct vanaf je telefoon naar ​de fotolijst, waar ter wereld je ook bent. De foto’s zijn meteen te zien op de fotolijst, zodat de ontvanger mee kan genieten van al jouw belevenissen. Met je aankoop breng je nog meer geluksmomenten. Voor elke verkochte lijst, doneren wij om te voorzien in een beter leven voor alleenstaande kinderen en ouderen in Vietnam. Het perfecte cadeau voor (groot)ouders!

Van idee naar uitvoering

Twee jaar geleden gaf ik mijn Omi (94) een digitale fotolijst met WiFi. Elke dag delen haar kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen hun leukste foto’s met haar vanaf hun telefoon. ’s Morgens als ze wakker wordt, loopt ze eerst naar de fotolijst om te kijken of er foto’s zijn. Voor ons, haar (klein)kinderen, is het een kleine moeite en voor haar is het elke dag een groot geluksmoment!

De lijst die ik gaf had ik per toeval gevonden in een fotovakhandel. Zonde, want het is een fantastisch cadeau met naar mijn idee een doelgroep die niet zozeer zoekt in een fotowinkel. Toen ik in Vietnam voor het eerst in jaren tijd had, ben ik Kiki&Co gestart. Een digitale fotolijst met WiFi, van de hoogste kwaliteit (10 inch HD Android scherm). Bedoeld om cadeau te geven in een mooie cadeauverpakking en met een welkomstkaartje. Eenvoudig in gebruik, zelfs voor mensen die niet zo handig zijn met techniek. De software is van Frameo en wordt steeds verder ontwikkeld. Je kunt nu zelfs korte videofragmenten naar de lijst sturen.

Inspiratie

Om eerlijk te zijn was het best even zoeken naar nieuwe inspiratie na aankomst in Vietnam na bijna 20 jaar fulltime werken in grotere bedrijven. Ik miste de lol & motivatie van werken met leuke, slimme collega’s en het gezamenlijk werken aan een groter doel. In onze nieuwe omgeving moest ik opnieuw bedenken waar ik mijn tijd aan wilde besteden.

Ik ben praktisch en georganiseerd van aard & ik vind het heel leuk om iets bij te dragen en mensen blij te maken. Met Kiki&Co kan ik deze kracht gebruiken om precies dat te doen: geluksmomenten brengen!

Wat ik ook heb besloten is dat ik met Kiki&Co ook geluksmomenten wil brengen aan mensen die het minder goed hebben. Daarom gaat voor elke gekocht fotolijst 3 euro naar alleenstaande kinderen en ouderen hier in Vietnam. Ook dat is een mooie bron van inspiratie.

Met Kiki&Co wil ik minstens 100.000 mensen een dagelijks geluksmoment brengen!

Inmiddels is de lijst te koop in NederlandBelgië, DuitslandUK en in het Midden-Oosten. Juist in deze tijd waarin mensen elkaar niet (zo vaak) fysiek kunnen zien, is het een cadeau waar veel mensen naar op zoek zijn. Het is heerlijk om te zien hoe blij mensen zijn met dit cadeau en hoe het helpt om je meer dicht bij elkaar te voelen!

Vietnam in coronatijd

‘Het is hier best heftig. De scholen zijn hier al tien weken gesloten en het leven staat inmiddels zo goed als stil. Vietnam is veel armer dan Nederland en heeft een minder ontwikkeld zorgstelsel. De SARS-epidemie staat nog vers in het geheugen. De Vietnamezen zijn al maanden heel angstig voor het virus. Bij elk gebouw wordt je temperatuur gemeten en je mag niet meer de straat op zonder mondkapje. Tot nu toe hebben de vroege en zeer strenge maatregelen ervoor gezorgd dat er weinig zieken zijn, maar de impact op het land, de mensen en de economie is gigantisch.’

Vorige week ben ik bevallen van een vijfde klein mensje, Beer. In deze periode zouden mijn schoonvader, ouders, en een paar vriendinnen ons komen opzoeken. Voor de gezelligheid en om mij een beetje te helpen. Het is echt heel erg jammer dat dit nu door Corona niet kan.

Mijn ouders bellen elke dag en pakken voor de camera het voorbereide kraampakket dag voor dag uit. Heel leuk, maar toch anders dan als ze hier zouden zijn.’

Natuurlijk stuur ik wel elke dag foto’s naar Nederland. Niet alleen mijn familie in Nederland heeft inmiddels een fotolijst, maar ik heb er ook een aan elk van onze kinderen gegeven. Er vliegen dus de hele dag foto’s met gezellige teksten & smiley’s over de oceaan heen en weer. Heel leuk!

Er zijn gelukkig veel klanten die even een berichtje sturen als ze blij zijn met de Kiki&Co fotolijst. Ik krijg veel leuke feedback. Laatst zei iemand: ‘M’n ouders hadden bijna niet meer door dat ik weg zou gaan, zo druk waren ze foto’s aan t kijken’. Maar ook bijvoorbeeld een filmpje dat ik vorige week kreeg van een zieke oudere mevrouw die een fotolijst achter het raam uitpakte was prachtig!

Wil je  ook iemand verrassen met een Kiki&Co fotolijst? Koop direct dit perfecte kado voor jezelf of een ander!

Over dit Wereldwijf: De Wereldwijven

De Wereldwijven vertellen verhalen die inspireren, verbinden en in beweging brengen voor een tolerante, duurzame en gender-gelijke wereld.