(Em)Powered by Mercedes

Lucinda Douglas

Enkele weken geleden startte ik mijn project Lefwijf. Met vijftig vrouwen schrijf ik een boek en samen vieren wij onze boekpresentatie. In mijn dagelijkse leven en werk merk ik steeds vaker dat vrouwen inspiratie, verhalen en aanmoediging nodig hebben. Als spreekster en auteur kan ik veel vrouwen bereiken maar dat liep terug tijdens de corona-crisis. Ik bedacht een plan om toch andere vrouwen te betrekken en te empoweren…

Sinds jaar en dag rijd ik Mercedes, het is een merk dat bij mij past. Ik weet nog dat toen ik mijn eerste Mercedes kocht, ik mijn klant belde om te vertellen dat ik zijn factuur ging verdubbelen. Ik vond het geweldig, genoot, en had voorpret. En ik vond dat ik het kon maken om dat tegen mijn klant te zeggen. Nog steeds vind ik dat vrouwen zulke uitspraken niet vaak genoeg doen. Het is namelijk zeer bevredigend!

Die auto geeft mij het on top of the world gevoel.

Toen mijn project Lefwijf lekker liep, dacht ik: ‘Hmm… met wie zou ik willen samenwerken? Wie of welk bedrijf zou passen bij mijn concept? Wat zou te gek zijn?’ Al snel kwam ik uit op Mercedes. Ik stuurde een app en mijn voorstel viel goed. Gisteren begonnen wij voorzichtig met ons gesprekken en eind deze week hoor ik meer.

Nee heb je, ja kun je krijgen!

Ik houd van voorpret en van de lef. En ongeacht hoe dit afloopt, ik kan nu juist heel ruim denken. Met wie zou ik nog meer willen samenwerken? Ik voer hele gesprekken met mezelf. Over hoe ik het zie en denk in plaatjes. Toen mijn contact bij Mercedes mij vroeg: ‘En Lucinda, wat zijn de kleuren van je boek?’ ‘Zwart-wit’, riep ik. ‘Ok, dan zou een zwart-witte Mercedes uitstekend passen!’ ‘Prima’, zei ik ‘doe maar een voorstel.’

Mijn dochter vroeg: ‘Mam, als het nu niet doorgaat, ben je dan niet teleurgesteld?’ ‘Nee’, zei ik, ‘want dan weet ik dat ik goed gehandeld heb om hier te komen.’ En als het niks wordt, dan heeft het te maken met mijn voorbereiding en kan ik wellicht van mijn ervaring leren. Maar dat is nog niet aan de orde. Want wie weet fix ik wel een contract met Mercedes.

Een meisje in een snoepwinkel

Ik voel mij werkelijk een meisje in een snoepwinkel. Ik kan dit idee zo groot maken als ik wil. Ik zou Van der Valk kunnen inschakelen of Chanel, gewoon omdat ik graag naar Van der Valk ga en Chanel een prachtmerk vind. Alles is mogelijk! Ja of nee, ik heb mijn feest al gehad. Nu ik dit opschrijf geniet ik al enorm van de voorpret.

Dit meisje heeft de tijd van haar leven door te vragen!

Wat ik vaak tegen andere vrouwen zeg, is dat actie leidt tot reactie. Natuurlijk weet ik niet waar dit op uitdraait en of het juist landt maar door te vragen ontdek ik wel de mooiste dingen. Ik ben geen top influencer, niet strak en jong maar ik heb wel lef en dat brengt mij al een heel eind!

Over dit Wereldwijf: Lucinda Douglas - Nederland

Lucinda Douglas - Nederland
Ik ben Lucinda Douglas en woon al sinds 25 jaar in Nederland. Heb 3 kinderen, 2 katten en een man. Ik schrijf, creëer empowerment programma’s en schrijf boeken . Mijn Nederlandse en Engelse boeken gaan altijd over de vrouw. Boek nummer 5 is net uitgekomen en heerlijk om mijn ideeën te delen. De komende tijd zal ik vertellen over mijn leven, verhalen, wat indruk maakt en wat ik meemaak door mijn boeken of hoe mijn leven er dagelijks uitziet. Soms is het een zin van een ander wat het verschil maakt en bij mij gaat het altijd om het leven.