Wereldwijf Lucinda: “Ik hou van vrouwen. Empowerment is iets wat ik leef.”

Lucinda Douglas

De corona-crisis onderbrak mijn zakelijke leven en binnen een week moest ik mijn business anders inrichten. Na een stevige wandeling was ik eruit: ik wil een boek schrijven, samen met vijftig vrouwen.

From all walks of life

Het boek zal LEFWIJF heten en iedere vrouw zal een verhaal moeten schrijven over een moment van lef. Want ik hou van vrouwen en empowerment is iets waar ik over schrijf en spreek. Sterker nog ik leef het!

De laatste tijd word ik gevraagd voor webinars en merk ik dat vrouwen vooral inspiratie nodig hebben in de vorm van heldere verhalen. Ze willen vooral weten hoe ik de zaken aanpak. Kennis delen is waar het om gaat en daar ben ik gek op. En dat kan met een boek, niet alleen met directeuren of ondernemers maar ook met vrouwen die anders niet gezien worden. Daar houd ik van. Mijn boekproject loopt en inmiddels hebben 40 vrouwen zich aangemeld. Nu is het aftellen begonnen. Het moeten er precies 50 zijn!

Mijn drijfveer: De kracht van het verhaal

Ik zal met dit project niet zozeer geld verdienen maar het is wel een project dat vrouwen een stem en een gezicht geeft. Ik interview alle vrouwen, een logistiek proces van hier tot ginder. Maar voor mij gaat het erom dat ik dit kan faciliteren. En ik ontmoet zoveel gave vrouwen dat ik uit ervaring zeker weet dat dit weer tot mooie dingen zal leiden.

Verhalen maken het leven. Niets is ouder dan vertellen en luisteren naar verhalen. Nog niet zo lang geleden moest ik spreken bij een grote bank. Na mijn optreden kwam er een vrouw naar mij toe. Ze vertelde me hoe ze onder de indruk was van een puur persoonlijk voorval waarover ik vertelde. Vanaf dat moment besloot ik om maar gewoon mijn verhalen te delen en te luisteren naar die van anderen. Want ik hou van mensen en ben oprecht geïnteresseerd in wie ze zijn ze en wat hen drijft.

Mijn dochter is videografe en heeft al veel vrouwen voor haar camera gehad. Iedere keer merken we dat vrouwen het spannend vinden. Maar als het op een natuurlijke manier gaat, dan ineens zijn ze open, lachen ze en hebben ze plezier in hetgeen ze vertellen. Het wordt dan meer een soort ontmoeting.

Een podium voor vrouwen

Uiteraard houden we als het weer kan ook een book launch party voor al die mooie vrouwen! Ik zie ze al staan…Een voor een worden de vrouwen door mij naar voren geroepen met een verhaal en klappen we met z’n allen voor haar. Zij is gekleed in haar mooiste jurk, loopt op hoge hakken en haar haar is net ‘s middags gedaan. Daarna gaan we met onze gasten aan de borrel. Een glaasje om ons boek en het moment te vieren. Voor mij is dat al een succes!

Er schrijven nu al zoveel verschillende fantastische vrouwen mee. Twee dames die in 2021 de Yukon 1000 doen. Met een kano peddelen ze de 1600 kilometer lange rivier van Canada naar de Amerikaanse staat Alaska af! En zo zijn er de vrouw uit de politiek, de voorgangster, de sjamaan, de burlesk danseres, de LEF trainer, de CEO van een wereldwijde organisatie en Leontine, dé monumentenfotograaf. Echte lefwijven! Allemaal schrijven ze mee aan mijn droom. En wat is het mooi om deze vrouwen samen te brengen en in het spotlicht te zetten!

LEES HIER MEER OVER LEFWIJF

Over dit Wereldwijf: Lucinda Douglas - Nederland

Lucinda Douglas - Nederland
Ik ben Lucinda Douglas en woon al sinds 25 jaar in Nederland. Heb 3 kinderen, 2 katten en een man. Ik schrijf, creëer empowerment programma’s en schrijf boeken . Mijn Nederlandse en Engelse boeken gaan altijd over de vrouw. Boek nummer 5 is net uitgekomen en heerlijk om mijn ideeën te delen. De komende tijd zal ik vertellen over mijn leven, verhalen, wat indruk maakt en wat ik meemaak door mijn boeken of hoe mijn leven er dagelijks uitziet. Soms is het een zin van een ander wat het verschil maakt en bij mij gaat het altijd om het leven.