Thuiswerken? Ik ben toe aan een workation!

Thuiswerken, digitaal vergaderen, bijpraten op de Zoom in plaats van bij het koffiezetapparaat, Thuiswerken? Digitaal vergaderen? Het leek in het begin wel fijn. Geen files, wat meer bij de kinderen, geen vermoeiende gesprekken op de gang, de hele dag in je pyamabroek met een leuk bloesje… Inmiddels weten we beter en zijn we soms echt toe aan een ander behangetje.

De wereldwijven waren voor de pandemie eigenlijk al gewend om op afstand te werken en te vergaderen. We wonen immers allemaal ver weg van elkaar, hebben vaak te maken met tijdsverschillen en hebben niet alleen een verhalenplatform maar ook een bedrijf dat we aandacht moeten geven.

Workation

Wereldwijven Workation

Zo’n platform moet natuurlijk overeind gehouden worden en groeien. Je hebt omzet nodig om de vaste lasten te betalen, het liefst investeer je ook nog een beetje in de kwaliteit van je website en het allermooiste is natuurlijk als je medewerkers kunt betalen en er ook zelf nog inkomen uit kunt genereren. Iets dat bij de Wereldwijven, net als bij veel startende mediabedrijven, helaas nog niet het geval is. Hard werken, creatief zijn en een lange adem lijkt het devies. 

Iedere week komt de redactie op maandag dan ook virtueel samen om te overleggen over content, inkomsten en uitgaven en de ontwikkeling van de website en de community. Een keer per jaar hebben we een uitgebreide vergadering met het bestuur ergens in Nederland over een jaarplan, de stand van de BV en de aandeelhouders. Omdat de meesten van ons in het buitenland wonen, maakt ieder van ons daar meestal een workation van. 

We zoeken dan een mooi plekje om een weekend te vergaderen en te blijven slapen. Ergens waar we rust en natuur vinden. En we plakken er een paar dagen aan vast voor familie en vrienden.  Zo doen natuurlijk veel wereldwijven met bedrijven en expats het. Als je digital nomad bent en af en toe in Nederland moet zijn om de zaken op een rij te zetten, combineer je dat nu eenmaal vaak met een vakantie in eigen land.

Workation

Ook een ander behangetje nodig?

Wij zijn er dus wel gewend aan maar het blijkt dat het combineren van werk en vakantie op deze manier in Nederland steeds populairder wordt. Een workation kan immers een goed alternatief zijn op het hedendaagse thuiswerken. Door gebrek aan rust, ruimte en inspiratie kan thuiswerken de nodige problemen met zich meebrengen. Je kids lopen rennend en schreeuwend de trap op en af, je echtgenoot besluit tijdens een ZOOM met je team aan de keukentafel dat het tijd is om koffie te zetten of je wordt gillend gek van iedere dag datzelfde behangetje, nu al maanden achter elkaar. 

Een comfortabele vakantiewoning dichtbij huis biedt dan wellicht de ideale oplossing. Even de tijd voor het voltooien van dat ene project, een paar dagen uit die bekende omgeving en met een frisse blik focussen op wat nodig is. 

Bij TopParken Business hebben ze er wat op gevonden en de mogelijkheden zijn eindeloos. Op de vakantieparken en in de omgeving is de nodige rust, ruimte en inspiratie te vinden. Dit maakt het niet alleen een fijne plek om te (re)creëren, maar ook zeker om werk en vakantie te combineren!  

Workation

Vijf voordelen van een workation

De voordelen lijken mij overduidelijk. 

  • Elke gewenste periode werken en vakantie combineren: De mogelijkheden zijn eindeloos, van één dag tot meerdere weken.
  • Rust en ruimte: De vakantieparken zijn ruim opgezet en iedere vakantiewoning beschikt over een eigen grote tuin.
  • Inspirerende omgeving: midden in de natuur.
  • Een nieuwe omgeving en toch dichtbij huis. Dat scheelt weer reistijd en je kunt nog eens op en neer als het nodig is.
  • Afhaal- en bezorgmogelijkheden. Er zijn op het park fijne horeca- en catering faciliteiten.

Bij TopParken bieden ze maatwerk. De mogelijkheden voor een workation zijn onder te verdelen in thuiswerken bij TopParken en verblijf rondom tijdelijke projecten. Doordat ze werken met op maat gemaakte pakketten zijn de mogelijkheden echter eindeloos. Het aanbod passen ze aan op jouw wensen en behoeften.

Nou dat is dan geregeld! De volgende vergadering houden wij in een vakantiehuisje van Topparken in Nederland. Plakken we er meteen een aantal vakantiedagen aan vast. Lang leve de workation! 

Over dit Wereldwijf: Ingeborg van t Pad Bosch - VS

Hi! Ik ben Ingeborg en woon sinds 2010 met mijn gezin in New York. Ik schreef tot nu toe voor online platforms en tijdschriften, publiceerde de bundel #Familie Jansen Goes New York en mijn debuutroman #Kroniek van een erfenis. Voor De Wereldwijven schrijf ik over vrouwen in de USA waar ongelijkheid, onrecht en seksisme maar ook vrouwelijke strijdkracht en energie dagelijkse kost zijn!