Bedrijf van een wereldwijf – Gezellig babbelen met familie en vrienden via… Babbelboek!

Merel Lankhorst en haar man zijn avonturiers in hart en nieren en hebben op Antarctica na, voet gezet op alle continenten. De komst van hun twee mooie dochters (nu 6 en 4 jaar) heeft hen nooit belet te stoppen met reizen. Sterker. De wereld? Die willen ze graag ook hun meiden laten zien. Het afgelopen half jaar wonen ze met z’n viertjes op Bali. En daar zat Merel niet stil toen Babbelboek op haar pad kwam!

Babbelboek? Wat is dat? Hier wilden we natuurlijk graag meer over horen!

Ambitie
Foto’s: Merel Lankhorst

Opgespaarde vakantiedagen?

Merel: “In het najaar van 2019 nemen mijn man en ik al onze opgespaarde loondienst vakantiedagen op om in een camper door Nieuw Zeeland te gaan reizen. Die trip gaf zoveel vrijheid dat ik besloot om eenmaal terug voor mezelf te willen beginnen. Bovendien willen we de kinderen graag veel van de wereld laten zien. Er is zoveel natuur en cultuur te ontdekken en zoveel fantastische leuke mensen om te ontmoeten, ook buiten Nederland.”

“Nog geen twee jaar later, eind mei 2021, doen we hetzelfde maar dan in Nederland! Vijf weken lang gewoon van plek tot plek in een piepkleine camper kriskras door ons eigen mooie land. En nu zijn in Bali waar een half jaar overwinteren. Over een paar weken vliegen we terug naar Nederland. Het is hier fantastisch. Iedereen die ooit op Bali is geweest, snapt hoe ontzettend heerlijk het leven hier is. We kwamen terecht in een warme Nederlandse community en de kinderen spraken binnen no-time Engels op de internationale school. De Balinese cultuur zit bomvol dankbaarheid en we hebben super veel lieve mensen ontmoet in de tijd dat we hier nu zijn. Deze skill hebben we ook aan onze kinderen mee kunnen geven. Kortom allemaal rozengeur en maneschijn zou je denken.”

Ambitie - Babbelboek

Zonder grenzen voorlezen met Babbelboek!

“Ik merkte dat ik me enorm schuldig begon te voelen richting onze families omdat wij ons hart volgden om voor een lange tijd naar de andere kant van de wereld te gaan. De familie is dol op onze kinderen en wij besloten nu dat ze hen een half jaar moesten missen. Toevallig kwam toen Babbelboek op mijn pad. Een project dat opgericht was door twee ondernemers die meerdere bedrijven hadden. Ze hadden zelf eigenlijk geen tijd om het concept groot te maken. Ik heb het toen geadopteerd, verder ontwikkeld en uitgerold.”

“Oké, maar wat is Babbelboek dan hoor ik je denken? Met Babbelboek creëer je weer die echte opa en oma-momentjes met kleinkinderen. Kinderen vinden het altijd heerlijk om te worden voorgelezen, en welke opa of oma geniet daar niet ook van? Via Babbelboek kunnen ze prachtige prentenboeken aan je kleinkinderen voorlezen en tegelijkertijd zien ze elkaar ook. Alsof de kinderen gewoon bij oma of opa op schoot zitten en je kunt voorlezen, luisteren en samen kletsen over het boek.”

“Ondanks de afstand, zijn ze weer in verbinding met elkaar. Het is echt anders dan bijvoorbeeld Skype of Facetimen. Dat deden we ook, maar vaak liepen de kinderen dan na twee minuten al weg. Een gesprek op gang houden is gewoon lastiger, met een boek is het heel natuurlijk! Daarin is Babbelboek echt uniek. Sinds Babbelboek zijn mijn meiden nu wekelijks met de opa’s en oma’s in interactie en ze vragen zelf om te ‘babbelboeken’.”

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

“Hoewel ik ambitieus ben, vind ik het heel belangrijk om ook voldoende tijd voor mijn kinderen te maken en er voor hen te zijn. Daarom werk ik 20 uur per week, zodat ik er na schooltijd voor hen ben. Ik verwacht dat, als ze straks wat groter zijn en zelfstandiger gaan spelen, ik dan meer uur kan werken.”

“Op Bali werk ik gemiddeld ook vijf uur per dag, waarvan een deel in de avond. Dit zorgt ervoor dat ik ook andere dingen kan doen die mij energie geven zoals surfen, yoga of boeken lezen. Ik geloof erin dat we niet gemaakt zijn om hele dagen binnen achter een computer te zitten. We komen juist het beste tot ons recht wanneer we ons energiek en levendig voelen. En dit bereik je in mijn ogen door werk te doen waar je energie van krijgt, maar wel voldoende tijd overhoudt voor hobby’s en je gezin.”

Wat maakt jouw onderneming uniek?

“Het mooie aan Babbelboek vind ik dat je mensen die op afstand van elkaar wonen verbindt en gelukkiger maakt. Met Babbelboek heb je unieke momenten van echte verbinding onderling, kinderen en grootouders die samen echt even lachen en een moment samen hebben. Ondanks de grote afstanden.”

“De gedachte dat ik met Babbelboek de wereld weer een stukje positiever maakt, maakt mij heel gelukkig. Er is al voldoende onrust en negativiteit in de wereld.”

Wat is je toekomstvisie met Babbelboek?

“Als je diep in mijn hart kijkt dan zou ik willen dat alle kinderen op de hele wereld gelukkig zijn. Noem het naïef en niet haalbaar, maar iedere keer als ik eraan denk dat een kind pijn heeft, angst heeft of gemis ervaart dan voel ik zelf deze pijn diep in mezelf.”

“En hoewel het niet binnen mijn macht ligt om al deze kinderen op de wereld hier mee te helpen. Kan ik wel mijn steentje bijdragen. Dat doe ik met Babbelboek, zodat het gemis van kinderen die ver weg zijn van hun geliefden een stukje minder wordt. Omdat ze elkaar echt ervaren, zien en voelen via het videoscherm. En omdat ze door het samen voorlezen plezier maken met de mensen die eigenlijk heel ver weg van ze zijn. Maar zo voelt het gelukkig helemaal niet meer voor de kinderen, want een goed Babbelboek overbrugt elke afstand.”

“Een lach op het gezicht van ieder kind, daar maak je mij heel gelukkig mee. En misschien bereik ik dit niet voor ieder kind, maar tenminste wel voor de kinderen die ‘babbelboeken’ en daarmee creëren we samen een mooiere wereld.”

Maar hoe werkt Babbelboek? Probeer het met korting!

Nieuwsgierig hoe Babbelboek precies werkt? In deze video zie je dat het echt heel gemakkelijk is. Je hebt slechts een goed werkende internetverbinding en een laptop of tablet met camera en microfoon nodig. Maak je account aan, voeg elkaar toe als vriend, kies een boek uit de bibliotheek, bel elkaar en het samen lezen begint! Check de website en/of Instagram voor nog meer informatie.

Wil je direct zelf ervaren hoe leuk en gemakkelijk Babbelboek is? Meld je dan nu aan en krijg 7 dagen gratis om het vrijblijvend te proberen. Of kies direct voor een jaarabonnement en profiteer van een hele maand gratis! Met kortingscode WERELDWIJVEN10 krijg je nu blijvend 10% korting op het abonnement. 

Reacties op Babbelboek van gebruikers:

“Babbelboek doet precies wat het belooft”

“Mijn dochter woont op Bali en daarom miste ik onze kleinkinderen. We probeerden wel te Facetimen maar dan renden de meiden na 2 minuten alweer weg. Door Babbeloek krijg ik de kleinkinderen weer echt mee. Die kleine schaterlachjes horen terwijl ik een mooi boek voorlees, ja daar geniet ik echt van.”

“Mijn man Koen is piloot en daarom vliegt hij de hele wereld over. Soms blijft hij meerdere dagen weg en dan missen de kinderen het contact met hun vader. Babbelboek is daarom echt precies wat we nodig hebben! Afhankelijk natuurlijk van het tijdverschil kan Koen nu toch ’s avonds voor het slapengaan nog gewoon even een verhaaltje voorlezen. Ideaal dus!”

“Wij zijn verhuisd naar Spanje en Babbelboek is de perfecte manier om contact te houden met onze kleinkinderen. Onze kleinkinderen zijn drie en vijf en bellen via de telefoon is altijd kort, druk en onrustig. Via Babbelboek bellen wij nu twee keer per week het is absoluut genieten. We hebben afgelopen maand 6 leuke boeken gelezen en voelen ons zeer verbonden met het thuisfront!”

Over dit Wereldwijf: De Wereldwijven

De Wereldwijven vertellen verhalen die inspireren, verbinden en in beweging brengen voor een tolerante, duurzame en gender-gelijke wereld.