Reiskriebels? We zijn er dol op!

Het is een beetje traditie geworden dat de Wereldwijven in juli en augustus in hun artikelen alle aandacht geven aan ‘reizen’, ‘vakantie’ en ‘ontdekken’. Ook deze zomer. Of winter want afhankelijk van het halfrond waar je woont natuurlijk! Gesprekken onderling daarover leveren altijd wel grappige anekdotes en plaatjes op. 

Maar zomer of winter, de reiskriebels hebben we met elkaar gemeen.

Reiskriebels: the world is yours to discover!

Of je nu thuis blijft of er verder op uittrekt, de wereld heeft heel veel verrassende plekjes en wij nemen je graag deze maand mee. Misschien viel het je al op dat we de afgelopen maand best ‘rustig’ waren op ons social media en dat de frequentie van gepubliceerde blogs iets lager lag dan normaal. Reden? De redactie was in juni lekker op vakantie!

Hoofdredacteur Saskia reisde drie weken door Vietnam en Cambodja met haar gezin en schrijft daar deze maand een blog over. Ze regelde de reis met een lokaal reisbureau en dat bleek een perfecte match! Zelfs last-minute wijzigingen in de trip aanbrengen was geen probleem en de service ongekend.

Wat kriebelt er voor Europa?

Heb jij je vakantie al gepland? We zijn benieuwd of jouw reis naar één van de nog relatief onbekende bestemmingen binnen Europa is. Welke dat zijn? Slovenië, Albanië of misschien wel de Azoren (een eilandengroep bedekt met bergen, bossen, kratermeren en vulkanen in de Atlantische Oceaan). 

Alledrie kenmerken ze zich door een hoeveelheid aan ongerepte natuur met veel bergen en echte outdoor activiteiten. Albanië en de Azoren hebben daarnaast ook nog eens mooie stranden met een helderblauwe zee. Ook de cultuurliefhebber komt volop aan haar trekken. Zo hebben de Grieken, Romeinen en Ottomanen allemaal hun stempel gedrukt op de geschiedenis van Albanië en lieten de Portugezen hun voetstappen duidelijk achter op de Azoren. 

Of zoek je je reiskriebels verderop?

Voor wie graag verder wil dan Europa zijn er nog veel meer mogelijkheden! We zijn het helemaal eens met de statement van de ANWB dat “onze planeet ontelbaar veel mooie plekken heeft voor een verre vakantie.” Voor 2023 hebben zij de top 15 van verre bestemmingen opgesteld en die varieert van de weelderig groene ongerepte regenwouden van Costa Rica tot de eindeloze woestijnen in Namibië. Of… gooi het roer eens om en reis echt anders. Met de trein in plaats van met de auto of doe een huttentocht door de bergen in plaats van een kampeervakantie met de kinderen.

Behoefte aan nog meer inspiratie? Onze wereldwijven klimmen de komende weken in de pen en zetten hun thuisland graag in de kijker. Van lokale hotspots tot typische dingetjes die hun land kenmerken. De echte insight guides dus: niet door de ogen van de vakantieganger of reiziger, maar die van de immigrant en expat (lees: wereldwijven). Hoe vat je de VS bijvoorbeeld in vijf woorden samen als je er woont en werkt? Of Dominica en Kenia?

Méér vakantiepret

En verder zoeken we de komende maanden graag de meest gewilde reisgadgets voor je uit, delen we onze beste traveltips en fijnste vakantieliteratuur. Of luister je liever naar verhalen? Check dan onze eigen podcast Wereldwijven On Air! waarin ons wereldwijf Rianne iedere maand een leuk interview heeft met een ander wereldwijf!

Maar bovenal: geniet, relax en kom herboren terug van je welverdiende vakantie! 

Meer inspiratie? Lees over andere leuke vakantiebestemmingen of kies voor een bijzondere staycation.

Over dit Wereldwijf: De Wereldwijven

De Wereldwijven vertellen verhalen die inspireren, verbinden en in beweging brengen voor een tolerante, duurzame en gender-gelijke wereld.