Bedrijf van een wereldwijf. Kitty leidt in Nieuw Zeeland fit20: “Strength changes everything!”

Kitty was voor het grootste deel van haar carrière schoolbegeleider in Nederland totdat ze in 2011 met haar man en drie kinderen naar Nieuw Zeeland emigreerde… Nu is ze eigenaar van Fit20 in Nieuw Zeeland!

“Al heel jong had ik een aantal dromen. Ik wilde andere mensen verder helpen in het leven, schrijfster worden van boeken en films en graag verschillende ‘levens’ leiden in dit ene leven door op verschillende plekken op de wereld te wonen en te reizen. Ik ben nog steeds bezig deze dromen te leven en waar te maken.”

Hoe kwam je bij fit20 terecht?

Na mijn emigratie wilde ik niet meer terug naar mijn oude vak, ik wilde wel graag blijven leren, mijzelf ontwikkelen en uitdagen. Maar ik wilde mijn passie, het verbeteren van de kwaliteit van leven van anderen, bewaren.

Ik kwam via mijn familie die in Qatar woont in aanraking met fit20. Zij zijn ook fit20 eigenaar. Het ondernemerschap bood mij de mogelijkheden om al mijn wensen te combineren. Dit franchisebedrijf is voor mij een goede combinatie van werken in een bewezen concept, snel tot actie over te kunnen gaan en het hebben van een ondersteunend netwerk.

Fit20’s missie en waarden spreken me daarnaast zeer aan. Het allerbelangrijkste is de focus op het helpen van anderen door de kwaliteit van leven voor hen te verbeteren. Dit ligt ten grondslag aan alles wat we doen en deze focus en uitkomst moet dagelijks, in iedere training, op ieder moment gedurende de werkdag op ons netvlies liggen. Dat is waar we het voor doen.

Daarnaast is er in Nederland een passie en precisie in de uitvoering van de trainingen die heel waardevol is. Hoge standaarden maken goede uitkomsten. De hoge kwaliteit die we willen leveren moet doorgevoerd worden in alles wat we doen. Van de fit20 beleving voor de klant, tot de resultaten. En er is heel veel ‘bewezen’ onderzoek naar onze manier van trainen en de gezondheidseffecten. Zowel in de uitvoering van het concept als in de resultaten.

Onze werknemers combineren een goede professionele houding met persoonlijke aandacht. De combinatie van het bewezen succes, de wetenschappelijke onderbouwing van de fit20 training, en het opereren in een niche markt van de fitness industrie maakte dat ik enthousiast werd! Want ik zou bijna zeggen; waar in de sport – fitness industrie vind je dat nog meer?

Wat doe je precies? 

Ik ben master franchise eigenaar van fit20 Nieuw Zeeland. Dat betekent dat ik het concept fit20 hier in Nieuw Zeeland verder ga uitzetten. Momenteel hebben we een studio die onder ons beheer functioneert. Maar in de komende jaren kunnen andere belangstellenden inkopen op fit20 en hun eigen studio opzetten elders in Nieuw Zeeland.

Momenteel heb ik dus verschillende ‘petten’ op: ik ben de manager van de studio, die ik moet laten groeien qua leden en als Master Franchise eigenaar zorg ik ook dat ik de structuren en systemen in NZ klaar heb staan voor de samenwerking met andere bedrijven. Zo kunnen we iemand die zich hier inkoopt op fit20 een kant en klaar pakket aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan de fit20 kleding die de personal trainers aan hebben in de studio en aan een samenwerking met een social media partner. Marketing, netwerken, administratie, managen, klant training geven, andere personal trainers opleiden, momenteel doe ik nog alles. Op den duur kan ik hopelijk een aantal van deze taken aan teamleden te geven.

Kitty fit20-snel fit

Waarom is ‘fit zijn’ voor jou zo belangrijk?

Het woord ‘fit’ heeft niet alleen te maken met lichamelijke activiteit. Het is de balans tussen geest en lichaam waar ook voeding en mentale rust een rol in spelen, om verschillende redenen voor mij persoonlijk heel belangrijk. Ik heb enorm veel plannen voor dit leven en wil graag zo gezond mogelijk oud worden om al die plannen te verwezenlijken.

Bovendien is het runnen van een eigen bedrijf soms stressvol en vermoeiend. Wanneer ik zorg dat mijn lichaam en geest sterk zijn, ben ik beter in staat al deze taken uit te voeren. Ik eet dus gezond, rook niet, gebruik met mate alcohol, doe 1x per week fit20, wandel regelmatig, mediteer en zorg dat ik de nodige ontspanning pak.

Waarom is fitheid voor de maatschappij een succesfactor? 

Als je alleen al denkt aan de besparing van kosten op de gezondheidszorg lijkt me dat een ‘inkopper’! In onze maatschappij zijn we terechtgekomen in een reactief proces en de medicalisering van onze klachten. Onze moderne voeding, stressvolle en minder actieve manier van leven zorgt voor klachten. We vinden het prima om geld te betalen aan een ziekenhuis, medicijnen, een fysiotherapeut, chiropractor etc. als we klachten hebben. We slikken medicijnen om onze bloeddruk omlaag te brengen of om onze bloedsuikerspiegel in balans te houden (diabetespatiënten). Medisch onderzoek wijst uit dat door training we heel veel van deze klachten kunnen voorkomen of verbeteren. We zouden ons dus meer moeten richten op preventie.

Fit20 staat aan deze preventieve kant van ‘fitheid’. Daar komt geen medicatie aan te pas. Wij trainen met een personal trainer op machines die geen belasting zijn voor je gewrichten. Je maakt zo zeer gecontroleerde bewegingen en zo zorgen wij ervoor dat onze klanten geen ‘blessures’ oplopen tijdens het trainen. 

Mensen worden ouder, we werken langer, 50 is het nieuwe 40 etc. Gezond ouder worden wordt steeds belangrijker om beter om te gaan met de nieuwe maatschappij. Fitte senioren, daar profiteert de maatschappij als geheel van.

Fit20 richt zich op het trainen van je spieren. Sterke spieren veranderen alles in je dagelijks leven omdat je beter toegerust bent voor je dagelijkse activiteiten. Een sterker mens kan het leven beter aan, is gezonder, leeft langer en kan dus beter genieten en functioneren in het leven.

Fit20, de naam zegt het al. 20 minuten om fit te blijven. Is tijd de factor die het succes van de methode bepaalt? 

Nee, niet alleen. De tijd is een gevolg van het effectieve trainen op een kwalitatief hoog niveau. Wij trainen op afspraak met een personal trainer. Wanneer je komt, staat alles klaar en kun je meteen beginnen. De personal trainer zorgt ervoor dat je effectief en tot jouw maximum traint. Zeer belangrijk omdat je zowel geestelijk als lichamelijk vaak sneller opgeeft. Je bent meestal tot meer in staat, mits je op de juiste manier gestimuleerd en begeleid wordt.

Onze fit20 training is gebaseerd op High Intensity Strength Training. De resultaten van de medisch onderzoeken die gedaan zijn naar onze manier van trainen, vertellen dat dit een van de meest effectieve manieren van trainen is. Wij trainen tot het niveau van spiervermoeidheid, het moment tot letterlijk je spier alle energie heeft verbrand. Hierna moeten je spieren herstellen, gedurende die periode worden we sterker en gezonder.

We zijn nogal geïndoctrineerd dat je minstens drie keer per week je helemaal in het zweet moet werken om resultaten te creëren. Maar medisch onderzoek heeft uitgewezen dat gemiddeld een keer per week trainen via de fit20 methode genoeg is om spiermassa op te bouwen en de gezondheidseffecten te creëren die vergelijkbaar zijn met drie keer per week een uur fietsen bijvoorbeeld . Zonder te zweten ook nog eens.

Tijd en zweet zeggen dus niets over je resultaten. Mensen vergeten ook nog wel eens dat van dat uur in de fitnesszaal ze het merendeel van de tijd helemaal niet zo effectief bezig zijn. Het is de kwaliteit van de training; wat doe je in die tijds investering die het resultaat oplevert?

Bovendien hebben we vaak geen tijd voor zo veel en vaak trainen. De 20 minuten passen perfect bij onze moderne levensstijl en is makkelijk in te plannen in drukke agenda’s.

fit20 Kitty

fit20 is een Nederlands bedrijf maar de methode grenzeloos. Jullie zitten nu op 4 continenten. Wie vormen de doelgroep?

De drukke professional weet dat hij/zij iets moet doen om gezond en fit te blijven, maar heeft weinig tijd. De 20 minuten sessie past in hun agenda en de gekoelde studio (17 graden) zorgt ervoor dat je niet of nauwelijks zweet. Je hoeft je van tevoren dus niet om te kleden of te douchen achteraf. Zeer effectief voor drukke mensen met volle agenda’s.

Verder zien we veel mensen met bestaande en /of oude blessures en/of chronische ziektes. Diabetespatiënten, mensen met artritis, mensen met rug- , schouder-, knie-, en heupklachten. Ze trainen bij ons op een veilige manier onder begeleiding van een personal trainer en werken zo aan hun kracht en spieren.

Senioren vinden het bovendien prettig om bij ons te komen door de persoonlijke begeleiding en het feit dat je alleen en in alle rust kunt trainen in de studio. We hebben geen muziek of spiegels, omdat mensen met focus en aandacht moeten trainen. De meeste van onze klanten zijn 30+ en de oudste klant momenteel in Nederland is 92!

Wanneer heb jij voldoening van je werk?

In het algemeen als mensen positieve resultaten bereiken door het trainen bij ons. Een mooi voorbeeld was een MS patiënte die een paar maanden bij ons trainde en terugkwam van haar reguliere check up in het ziekenhuis. Ze vertelde dat al haar onderzoeksresultaten rond haar ziekte verbeterd waren! De dokter had haar gevraagd wat ze anders deed. Ze vertelde natuurlijk over fit20.

Op het persoonlijk vlak heb ik voldoening als ik merk dat ik groei en leer. Als ik stappen maak die ik voorheen moeilijk vond. Recentelijk moest ik plotseling een van de trainingen overnemen omdat mijn personal trainer ontslag had genomen. Een uitdaging, omdat ik ook alle andere taken moet doen en omdat ik tot dat moment ervoor had gekozen niet in de business te werken, maar aan de business. Maar nu ik het voor langere periode doe heeft het me veel gebracht aan nieuwe kennis en klantcontacten. Dingen die ik weer gebruik om te managen en te werken aan klantretentie. 

Werktechnisch ben ik tevreden als mijn plannen voor het bedrijf slagen! Als ik merk dat ik bepaalde doelen die ik heb gesteld, daadwerkelijk haal.

Fit en kracht Kitty

Kun je wat meer over de waarden van fit20 vertellen? 

  • Personal attention: Onze personal trainers houden wekelijks jouw training rapportage bij, kennen je achtergrond, jouw doelen en passen de training aan waar nodig. We zorgen voor water tijdens een training, bellen een klant persoonlijk op als er een training verzet moet worden… Alles is gericht op jouw persoonlijke situatie.
  • Realising Potential: Ieder mens bezit een enorm fysiek, emotioneel en mentaal potentieel. In onze training proberen wij dit aan te boren en te stimuleren. Onze training is erg intensief, we trainen immers tot spiervermoeidheid, wat soms een mentale uitdaging is. Door de training zie ik regelmatig dat mensen meer mentaal zelfvertrouwen krijgen en ook emotioneel sterker in het leven staan.
  • Learning is everything: Door te leren over je lichaam, je geest, de methode van fit20 of over onze bedrijfsvoering, zijn we continu bezig om onszelf en onze klanten te laten ‘groeien’.

Zijn dit ook waarden die jij zelf belangrijk vindt?

Deze waarden betekenen ‘alles’ voor mij! Als je blijft doen wat je altijd doet, krijg je wat je altijd krijgt. Ieder mens heeft wel situaties of dingen waarvan je denkt dat het anders of beter zou kunnen of waar je ongelukkig van wordt. Vaak blijven we vanuit angst voor verandering, hangen in het leven of de omgeving waar we begonnen. Als je jezelf openstelt om stappen te maken, te groeien en te leren, komen er mooie dingen op je pad.

Ikzelf maak soms heel bewust die stappen, grote en soms kleine. Door bijvoorbeeld te emigreren of om een andere baan te kiezen. Een andere omgeving met andere impulsen maakt dat er een beroep op je talenten wordt gedaan en er andere dingen van je worden verlangt.

Bovendien opent het je ogen voor een andere manier van denken en leven die ook net zo veel waarde heeft als waar je vandaan kwam. Mensen hebben een enorm potentieel en kracht in zich. Als je jezelf toestemming geeft om groots te denken, te dromen en dit te koppelen aan gerichte acties is er enorm veel mogelijk!

Wat is jouw persoonlijke levensmotto?

Streef altijd naar meer en geniet ondertussen van alles wat er al is! Op die manier kan ik tevreden zijn in het hier en nu en toch constant blijven werken aan mezelf en het bereiken van mijn doelen. Mijn uitgangspunt in het leven is help yourself while helping others en ik geloof erg in Yes, you can!, in het creëren van disbalans om verder te komen in het leven en jezelf toestemming te geven tot groots denken.

Want ook al ben je soms uit balans bij verandering, dat zijn vaak wel de beste momenten om vooruit te komen en te leren. Ik creëer ze regelmatig bewust. Het leidt regelmatig tot stress, maar ook tot mooie uitkomsten. Nou hou ik zelf wellicht van wat extremere disbalans maar ook als je een zekerheidstype bent, zou je in je dagelijkse leven iets kleins kunnen veranderen en kijken wat dat je brengt. 

There is no passion to be found playing small – in settling for a life that is less than the one you are capable of living. And as we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same.” -Nelson Mandela

Te vaak laten we ons afleiden door allerlei angsten, problemen, obstakels, weerstanden om te bereiken wat we eigenlijk zouden willen of kunnen. Het zijn onze persoonlijke hersenspinsels die ons tegenhouden. Wanneer je hiermee stopt en gaat denken in kansen, wensen en doelen gaat er een wereld ineens open. In plaats van “oh jee wat als dit niet lukt” denk eens “wat als het wel lukt!” Hoe voel je je dan? Wat bereik je dan? En als je blijft doen wat je deed; wat mis je dan straks?

Een voorbeeld is de gedachte: “ik moet meer sporten, actief zijn maar ik heb geen tijd.” Meestal lukt dat voornemen alleen op wilskracht nooit voor lang. Wat zou een gezond en fit lichaam je straks opleveren? Zonder pijntjes, sterk en gezond oud worden zodat je kan genieten van alle fijne dingen die je in je leven wil doen. Hoeveel meer gemotiveerd zou je dan zijn?

Ik heb gemerkt dat als ik me focus op de positieve gedachten en de kracht van het gevoel dat als het nou wel lukt of als ik het wel kan bereiken, dat door die kracht mijn dromen uitkomen. 

En tot slot, wie is voor jou een wereldwijf? 

Hier in Nieuw Zeeland is onze vrouwelijke minister Jacinda Ardern een mooi voorbeeld. Zij hanteert de juiste balans tussen zachtheid, besluitvaardig en daadkracht met een duidelijke visie. Ze combineert een mooie carrière met het moederschap, is gepassioneerd over het verbeteren van de wereld en straalt uit dat je geslacht of cultuur niet staat voor een bepaald hokje. Haar uitspraak na de terroristische aanslag in Christchurch “we are one” is mij uit het hart gegrepen. Ik denk dat je daar alles mee zegt!

WIL JIJ MEER WETEN OVER FIT20? KLIK DAN HIER

En hier vind je meer bedrijven van wereldwijven.

Over dit Wereldwijf: Ingeborg van t Pad Bosch - VS

Hi! Ik ben Ingeborg en woon sinds 2010 met mijn gezin in New York. Ik schreef tot nu toe voor online platforms en tijdschriften, publiceerde de bundel #Familie Jansen Goes New York en mijn debuutroman #Kroniek van een erfenis. Voor De Wereldwijven schrijf ik over vrouwen in de USA waar ongelijkheid, onrecht en seksisme maar ook vrouwelijke strijdkracht en energie dagelijkse kost zijn!